Kuvituksiamme ovat käyttäneet mm. SYKE, Ympäristöministeriö, Metsähallitus, Tiedekeskus Heureka, Stockholm University, Maa-ja metsätalousministeriö, Suomen riistakeskus, Ilmatieteen laitos, Luonnonvarakeskus, Helsingin ja Turun Yliopisto, Geologian tutkimuskeskus, VTT, Ruotsin ilmatieteen- ja hydrologian laitos ja Kustannusosakeyhtiö Otava. Tällä sivulla esittelemme muutamia aiheeseen liittyviä töitä.
Etsitkö kuvittajaa projektiisi?
Ota yhteyttä!
Puunhalausviikon tarkoituksena on osoittaa, että arvostamme ympäristömme monipuolisia viheralueita, kuten metsiä, puistoja ja luontopolkuja. Puunhalausviikko oli ensimmäisen kerran 2016 ja sitä on vietetty sen jälkeen aina elokuun viimeisellä viikolla. Puunhalausviikko on myös osa Suomen luonnon päivän ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivien (European Heritage Days) ohjelmaa.
Rantaekosysteemi. Itämeren rantavyöhykkeen lajiston esittely. Interaktiivisen www-sivuston pääkuva.
Rantaekosysteemin lajistoa:
leväkatkarapu (Palaemon adspersus), muunnoslimakotilo (Radix (Lymnaea) peregra), kolmipiikki (Gasterosteus aculeatus),
särki (Rutilus rutilus),
hauki (Esox lucius), leväkotilo (Theodoxus fluviatilis),
sinisimpukka
(Mytilus trossulus),
leväkatka (Gammarus sp.),
leväsiira (Idotea balthica),
särmäneula (Syngnathus typhle),
suolilevä (Enteromorpha intestinalis),
leväkatkarapu (Palaemon adspersus),
korvameduusa (Aurelia aurita),
merirokko (Balanus improvisus),
rakkolevä (Fucus vesiculosus).
Tulokaslajeja. Itämeren tulokaslajien esittely. Interaktiivisen www-sivuston pääkuva.
Tulokaslajeja: villasaksirapu (Eriocheir sinensis), mustakitatokko (Neogobius melanostomus), vaeltajakotilo (Potamopyrgus antipodarum), vaeltajasimpukka (Dreissena polymorpha), merirokko (Balanus improvisus), hietasimpukka (Mya arenaria), panssarisiimalevä (Prorocentrum minimum), petovesikirppu (Cercopagis pengoi).
Kuvitusaukeamat Nannut-projektin Itämeren suojeluhankkeen esitteeseen.
"Herkimpiä öljylle ovat luonnontilaiset hiekkarannat, joilla usein esiintyy niille erikoistuneita uhanalaisia kasveja tai eläimiä.
Rannan arvokas luonto voi myös jatkua veden alle. Hiekkapohjalla pinnan alta saattaa löytyä esimerkiksi meriajokasniitty."
Lajeja ranta: meriotakilokki, meritatar, merikaali ja merisinappi, rantavehnää, meriharakka, muurahaisleijona, muurahainen, rantavehnähitukoi, hietaperhonen.
Lajeja meri: meriajokas, kampela, ahven, leväsiira (Idotea sp.), leväkatka (Gammarus sp.), idänsydänsimpukka (Cerastoderma glaucum) pikkusydänsimpukka (Parvicardium hauniese) ja sukkulakotilo (Hydrobia sp.), korvameduusa.
Itämeri-aiheinen esite, taitto ja kuvitus, kieliversiot suomi ja ruotsi.
Luonnontieteellisiä kuvituksia Tukholman yliopiston väitöskirjasarjaan.
SmartSea – “Gulf of Bothnia as Resource for Sustainable Growth“, is part of the ”Climate-Neutral and Resource-Scarce Finland” -program, funded by the Strategic Research Council of Academy of Finland. Provides science-based guidance and new innovations for the sustainable use of the Finland’s marine resources. In SmartSea, the integrated value of nature will be assessed and discussed with the different stakeholders. In the future, this helps planners to do decisions that are efficient, and accepted by the society.
Kuvitus ja taitto Hyönteistuhojen torjunta myrskyn jälkeen -esitteeseen, 2011. Huomion kohteena ytimennävertäjä ja kirjanpainaja.
Oravien ja hiirien syönnösjälkiä, tushipiirros.
Eläinten lumijälkiä, tushipiirros.
Polku-kirjasarja on Otavan uusi, täysin digitaalinen oppimateriaali lukion terveystietoon.
Aivojen toiminta, pitkä-ja lyhytaikainen säätely.
Ajattelun tasot. Itsenäinen kriittinen ajattelu vaatii kaikkia näitä ajattelun tasoja.
Eron ja sydänsurun aiheuttamat fyysiset oireet.
Ihmisen ruoansulatus.
Naisen ja miehen sterilisaatio kaavakuva.
Paikallinen ja systeeminen ehkäisyvaikutus.
Lihavuusleikkausten eri tyypit.
Rakastuneen lämpötila.